tisdag 10 februari 2009

lämnat till Norrtelje Tidning i går

Pressmeddelande

NY FLYGSKOLA

Under hösten 2008 så kämpade många på Flygfältet och i hela kommunen för att behålla skolan på Flygfältet. Ett flertal demonstrationer, spaltkilometrar av insändare och debattartiklar i Norrtälje Tidning, protestlistor och protestaktioner genomfördes av föräldrar, elever och lärare. Trots dessa historiskt intensiva protester så fick man inget gehör, den borgliga majoriteten slog dövörat till, och skolan skall nu läggas ned inför hösten 2009. Det gick så långt att inga sakliga och konstruktiva argument hjälpte. Vi kallar det för politsk prestige dom kallar det för ett tufft beslut. Det här beslutet var illa genomtänkt och inte demokratisk försvarbart. För att återigen skapa hopp om det framtida demokratiska systemet i vår kommun så vill vi ifrån socialdemokraterna göra allt vad som står i vår makt att återigen ge de södra delarna av Norrtälje stad en skola.

Därför presenterar vi idag några olika förslag på var en ny skola kan ligga. Eftersom vi fortfarande befinner oss i opposition så har vi inte tillgång till alla resurser för att få igång detta planarbete. Men vi kommer att göra allt vi någonsin kan för att se till att det blir verklighet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, vart ligger förslagen, min vän?
Själv känner jag mig helt bedrövad, du som vet, har du några bra tips att ge 3-barnsmamman? Det är inte bara Norrtan som uppenbarligen har sparkrav som går ut över den lilla människan. Jag blir så ilsk!

Måste bli lite positiv. Pust! :)

Hanna sa...

Inga bra tips men hör av mig...
Är också ilsk för många olika anledningar, en sådan är data krångel..