lördag 29 november 2008

Moderat rättivsa?

Undrar bara vad fan Schlingman, moderaternas partisekreterare menar med rättvisa.
Hur kan han tala om rättvisa samtidigt som man beslutar om invandrarkontrakt och liknande åtgärder.

Man ska alltså begränsa asylsökandes rätt att bosätta sig var de vill, till exempel hos släktingar eller där de har ett socialt nätverk. Om de bosätter sig någon annanstans än där staten hänvisar så blir det inga bidrag alls.

Det är som om det är den enskilde männsikans fel att denne väljer att bostätta sig i tex Södertälje istället för Danderyd.

Nu är det ju så att i tex Danderyd tar man inte emot mer än kanske 25 asylsökande på ett år. Medan Södertälje har sagt ja till att ta emot ca 1000 personer på ett år.

Hur fan tror man att det kan bli en bra integration i samhället om de välmående kommuner som både har låg arbetslöshet och stark ekonomi kan stänga sina gräsner för männsikor som flytt från andra länder.

Men det är väl typiskt den moderata konservativa ideologin, att bara lägga ansvaret på den enskilde individen och inte se till några som helst strukturer i samhället.

3 kommentarer:

Catarina sa...

Man ska få välja hur man bor, ja, tamejfan
Och vissa väljer andra sidan stan
Vissa väljer hus i lila färg
Andra väljer västra Flemingsberg (och nu menar jag inte Flemingsberg utanför Norrtälje även om vissa väljer det också)

Hanna sa...

Ja visst är det ett fritt val och männsikan är ju fri.
Jag kunde valt att vara vd för ngt företag, och bo i villa vid havet....

men nu gör jag ju inte det, ändå ska inte jag klaga...

Man får väl skylla sig själv om man flytt för sitt liv till ett nytt land.

Moderat rättivsa i Norrälje innabär att socialnämnden ska ha ett hårt koppel och att all makt och inflytande ska koncentreras till vissa män.

Cath sa...

Moderat rättvisa är att man inte får bo där man vill, man måste vara frisk även när man är sjuk, ingen ska få hjälp som behöver det men ge gärna förmåner till de som redan har massor... Typ så - det är snabbversionen...

Ha det gott...