måndag 24 november 2008

Klockan var 15 20 typ, jag skruttar omkring i mysdressen hemma, just i färd med att göra i ordning mellis till gossarna. Då ringer sambon, han kommer hem eftersom en kollega som ändå inte kommer hem kunde ta hans pass. Jaha då får man snabbt byta kläder och göra sig i ordning för kommunstryelsen.
Det är verkligen halt på vägarna och trottoarerna ute, och vitt och tyst.
Kommer till mötet precis i tid.
32 ärenden på dagordningen. Borgerligheten står fast vid det idiotiska beslutet att lägga ner Flygskolan.
Det verkar inte spela någon roll vad föräldrar, elever och personal anser. Det verkar inte spela någon roll att man inte kan erbjuda barnen något bra alternativ. Man har fattat ett beslut, sedan spelar det ingen roll att det är ett dåligt beslut och att man inte gjort någon vettig konsekvensanalys.
Hälften av klasserna ska flyttas till Kvisthamra skolan och hälften ska till Lommarskolan på andra sidan stan.
Det är så dåligt hanterat och så dåligt förslag så att jag inte hittar rätt ord.
Så klart att Flygskolan ska vara kvar där den är tills man har byggt en ny skola i den södra delen av Norrtälje stad.

Efter sammanträdet gick jag så fort väglaget tillät till coop och handlade, jag lär mig aldrig att ta tillräckligt mycket påsar. Fick bära hälften av varorna i handväskan och några under armen.
Väl hemma var middagslagningen i full gång. Sambon och gossarna hade åkt pulka och pulsat i snön.

Nu ligger alla trötta och sover sött, det är som vanligt bara mamman som är vaken.
Klockan är snart 22.

3 kommentarer:

Cath sa...

Man blir ibland vansinig för mindre. Det är ju det där med att ta beslut bara för att det är beslut... varför tänka på de stackare som det drabbar.... det är ju inte första gången det händer i Norrtälje... Men det var väl roligt för gossarna att vara ute i snön...

Saknar snön...

Hanna sa...

Nej det är inte första gången, men det har nog aldrig varit med så dåligt underlag och så dålig argumentation tidigare. Man har ju inget vettigt alternativ att ebjuda. Lommarskolan är inte direkt den närmaste skolan. Och man har inga andra argumnet än att det finns för mycket lokaler i förhållande till elevunderlaget. Men 2011 vänder det och vi behöver mer lokaler än idag.

Jo det var roligt att vara i snön. Hela helgen har jag och gossarna åkt pulka...

Cath sa...

Men det är väl bra att det vänder 2011??? Det gäller att ha framförsikt...eller? Dåligt underbyggda beslutsunderlag verkar vara det som står på tapeten nu för tiden. Lommarskolan måste nog nästan vara den skola som ligger längst bort, vilket trafikmiljö det blir för barnen och de som arbetar och vart ska alla få plats, vart är säkerhetstänkandet, vart är medmänskligheten, fram för flumskolan för det är ju det de blir. Man blir trött för mindre...

Skönt att du och Catarina kämpar i varje fall... hoppas ni orkar