onsdag 14 januari 2009

Partiledardebatt

I dagens partiledardebatt säger Mona Sahlin : Regeringen har solat sig i glansen framför högkonjukturen. Nu gömmer de sig bakom lågkonjukturen. Det finns sätt att bädda för både välfärd och rättvisa. Sverige behöver en utbildningslinje, annars kan aldrig arbetslinjen fungera. Nu är rätta tiden att genomföra ett kunskapslyft. Ge företagen stöd att kompetensutveckla. Satsa på nya master -och forskarutbilningar på universiteten. Vidareutbilda de offentligt anställda.

I DN skriver alliansen att det inte finns något utrymme för nya ekonomiska satsningar.

Efter att ha lyssnat på årets första partiledardebatt kan jag konstatera att det politiska året är igång på allvar. Jag undrar också vem det är som styr landet. För på Hägglund, Olofsson, Björklund och Reinfeldt verkar det vara som om det är oppositionen som styr.
Alliansen kräver svar från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet istället för att tala om vad de själva tänker göra för att mildra krisens verkningar i vårt land.
Men det är väl moderatalliansens strategi eftersom de inte har något nytt att komma med.
Inga satsningar på utbilning, ingen lösning på hur de ska göra för alla dessa människor som blir utförsäkrade från a kassa och sjukförsäkring i ett Sverige där varslen inte längre duggar utan regnar kraftigt.

Inga kommentarer: