måndag 19 januari 2009

En sån där dag.

Jag har en sån där dag då man liksom inte kommer ända fram.
Det känns tungt, utan någon speciell anledning.
Tröttare än man borde vara.
Det vilar liksom ett grått skimmer över hela tillvaron.

Så läser jag i Aftonbladet på nätet idag att just denna dag är den dag då flest personer känner sig lite deppiga. Måndag..trist väder..finanskris...krig...skandaler....och stort hål i plånboken efter alla helger.

Man kan ju bli deppig för mindre.
Men man ska inte oroa sig för då förkortar man sin livslängd enligt någon artikel jag läst i någon tidning, tror det var DN.

Jag kan inte släppa arbetsmarknadsminister Littorins utsaga om detta år som ett skitår.
Det kan ju vara att han också hade en dålig dag när han sade det eller att han ville använda ett kraftuttryck som "vanligt" folk förstår.
Men det kan också vara ett led i att regeringen försöker få oss att förstå riktigt hur dåligt det är ställt med ekonomin och allt annat. Och att det är utanför vår horisont. Vi kan inte göra något åt det som är, lika bra att vi ställer in oss på att få det lite sämre, vi får dra åt svångremmen och inte kräva så mycket av stat och kommuner.

Nu är det ju inte sant att allt är så dåligt och att allt är utanför vår kontroll. Regeringen har i sin makt att genomföra åtgärder som mildrar krisens verkningar.
Det är inte heller sant att det inte finns pengar till landsting och kommuner. Så länge man har råd att sänka skatter så borde man ha råd att satsa på välfärd.
Statsminister Reinfeldt talar om trygghetspaket och fler poliser i sitt jultal, men inte mycket om utanförskap. Jag kan inte låta bli att undra om det är en uttänkt strategi från moderaterna att invagga folket i en känsla av hopplöshet för att sedan visa sig som de dugliga ledarna.
Alliansen hade en politik för högkonjuktur, sänka skatterna och försämra ersättningarna för de som är arbetslösa eller sjuka. Eftersom de inte har någon annan politk nu i lågkonjuktur så fokuserar de på ledarskapet och vill få svenska folket att glömma att det varit rödgrön majoritet i riksdagen tidigare ( 1994-2006 ).

Inga kommentarer: